Kom alles te weten over EcoProfiles.

We leven op een aarde die steeds sneller verandert en natuurlijke processen komen steeds meer onder druk te staan.

EcoProfiles is een onderdeel van CF kunststofprofielen. Als nadrukkelijke voorloper in de markt van kunststof profielen, heeft CF kunststofprofielen EcoProfiles opgericht. EcoProfiles is in 2019 ontstaan doordat de urgentie en besef van het inzetten van gerecyclede kunststof producten alsmaar toeneemt. EcoProfiles speelt daarom in op deze toenemende vraag maar wil ook de vraag naar gerecyclede kunststof profielen stimuleren en daarmee een actieve bijdrage leveren aan het milieu. De gerecyclede kunststof profielen bestaan uit minimaal 25 % gerecycled kunststof en dit is te vermeerderen naar een volledig gerecycled kunstof profiel.

Over_ons_EcoProfiles

CF kunststofprofielen is sinds 1989 gevestigd in Gramsbergen. Als specialist in het vervaardigen van klant specifieke kunststof profielen, is CF kunststofprofielen al vele jaren een voorloper in de markt van kunststof profielen.

We leven op een aarde die steeds sneller verandert en natuurlijke processen komen steeds meer onder druk te staan. Zijn we de grens aan het opzoeken of hebben we deze al bereikt? Wat vast staat is dat zonder ingrijpen wij als industrie en consument een onverantwoorde keuze maken. In deze tijd wordt visie en daadkracht gevraagd. EcoProfiles zet zich in voor een beter milieu en daarmee ook voor de generaties die volgen.

Onze missie

Door het actief aanbieden van gerecyclede kunststof profielen in onze markt, willen wij onze actieve bijdrage leveren aan het structureel inzetten van gerecyclede kunststof profielen. Om daarmee een appel te doen op de bewustwording en de verantwoordelijkheid voor behoud en verbetering van ons milieu, zowel binnen onze eigen organisatie als bij onze stakeholders.

Spotlight_gerecycled_profiel
Voordelen EcoProfiles

Met de inzet van EcoProfiles kunststof profielen creëert u voor uzelf veel voordelen, voor nu en in de toekomst. Naast dat u een actieve bijdrage levert aan verbetering en behoud van ons milieu levert het u de volgende voordelen op:

Een beter merkimago creëert concurrentievoordelen

Wanneer afnemers weten dat uw organisatie bewust is van haar invloed op het milieu en de maatschappij, dan wordt de kans met 58% vergroot dat zij producten van uw bedrijf kopen of een service afnemen. Daarnaast zijn afnemers bereid om tot 20% meer te besteden aan milieuvriendelijke producten.

Betere financiële- en investeringsopties

Bedrijven doen het veel beter dan gemiddeld, wanneer zij voorop lopen op de gebieden sociaal beleid en milieubeheer. Zo zijn bij de evaluatie van bedrijven de duurzaamheidsplannen voor efficiënt energieverbruik en het terugdringen van milieueffecten belangrijke criteria, dat bevestigen financiële- en investeringsanalisten.

Beter voorbereid op milieuwetgeving en energiekosten

Met EcoProfiles bent u beter voorbereid op strengere milieuwetgeving en oplopende energiekosten. Organisaties moeten in 2023 minimaal de helft minder metalen, mineralen en fossiele grondstoffen gebruiken. Dit draagt in belangrijke mate ook bij aan de doelen van het Klimaatakkoord.

Dit zal zowel de kosten als de beschikbaarheid van energie beïnvloeden, wat naar verwachting binnen de komende 10 jaar zal verdubbelen.