Technische profielen

Op maat gemaakte profielen

Naast onze standaard voorraad profielen kunnen wij ook op maat gemaakte kunststof profielen ontwikkelen en produceren. Als specialist zijn wij in staat om het gehele productieproces van A tot Z op ons te nemen. Vanaf het profiel vraagstuk tot het leveren van het kunststof profiel. Zo ontwikkelen en produceren wij kunststof profielen in diverse diktes, lengtes en vormen. En door het toevoegen van additieven is het mogelijk om de profielen ook in verschillende kleuren te leveren. Net zoals de standaard voorraad profielen worden onze technische profielen geproduceerd van hard PVC (PolyVinyChloride). Al onze EcoProfiles bestaan minimaal uit 25% gerecycled hard PVC en dit is te vermeerderen naar volledig gerecycled hard PVC (100%).

Prototype_technisch_profiel

Het productieproces
 

Het productieproces start natuurlijk met een kunststof profiel vraagstuk en hierbij streven wij altijd naar een zo intensief mogelijke samenwerking met u als klant. Met als resultaat een optimaal product. Het proces ziet er als volgt uit:

Fase 1: Klantvraag
Het proces start met het specifieke kunststof profiel vraagstuk wat u als klant heeft.

Fase 2: Oplossing
Wij beschikken over een technisch team met o.a. productontwikkelaars, technische tekenaars en engineers. Ons technisch team start met het ontwerpen en ontwikkelen van een prototype. Na een gezamenlijke controle - samen met de klant - en de opdrachtbevestiging starten we met het ontwerpen en produceren van de matrijs.

Fase 3: Proefexemplaar
De gereedschapsmakerij ontwerpt en produceert de matrijs. Vervolgens gaat deze naar de productie en wordt er een proef extrusie gedraaid. Na het draaien van een proefexemplaar gaat deze naar onze kwaliteitscontrole, die controleert of het profiel aan alle eisen en wensen voldoet.

Fase 4: Start productie
Zodra de kwaliteitscontrole akkoord heeft gegeven starten we met de productie. Dit doen wij met ons ultramoderne machinepark, die uit meer dan 35 extrusie lijnen bestaat. Ook kunnen wij uw kunststof profiel naar wens opwaarderen met verschillende soorten nabewerkingen zoals:

  • Aanbrengen van renolitfolie of hotstampfolie
  • Op maat knippen en/of zagen
  • Stansen op maat
  • Aanbrengen van zelfklevende tape
  • Verpakken op maat
Neem nu contact op