De Meeuw

De Meeuw logo

Paul Megens van De Meeuw

Het is logisch dat we geen nieuwe grondstoffen gaan onttrekken maar herinzetbaarheid van materialen stimuleren’

Paul Megens over De Meeuw
 

Al meer dan 90 jaar houden wij, bij De Meeuw, ons bezig met het produceren van snelle, flexibele en modulaire huisvesting. Wij bieden onze opdrachtgevers een breed scala aan huisvestingsoplossingen in de markten, zorg, onderwijs, bedrijfsleven en wonen.

De toekomst van de bouw zien wij in standaardisering, oftewel leglosering. Dit doen we omwille van de betaalbaarheid van woningen, maar ook vanuit de circulariteitsgedachte. Volgens ons dient huisvesting aanpasbaar en herinzetbaar te zijn om de tand des tijds te doorstaan, en daar is modulaire, industriële bouw volgens een gedigitaliseerd productieproces een perfect antwoord op. Kortom bieden wij huisvestingsoplossingen waar zowel opdrachtgevers en gebruikers blij van worden.

Waarom hebben jullie gekozen voor EcoProfiles?
 

De Meeuw profileert zich al duurzame circulaire bouwer en zoekt op alle fronten samenwerkingen om minder belastend te zijn voor ons milieu. De gerecyclede kunststof profielen van EcoProfiles hebben zich bewezen als functioneel goed inzetbare alternatieven en dus is het logisch dat we geen nieuwe grondstoffen gaan onttrekken maar herinzetbaarheid van materialen stimuleren.

De Meeuw-referentie

Stef Schuurman van EcoProfiles: Het is mooi om te zien hoe bewust bezig De Meeuw is met circulair ondernemen. En wij zijn blij dat wij hier een bijdrage kunnen leveren met onze gerecyclede kunststof profielen. Zo kunnen we samen gaan voor een beter milieu en het behouden ervan. 

Welke uitdaging hebben jullie als De Meeuw?
 

Wij willen de circulaire kringloop sluiten.

Wanneer modules teruggenomen worden na een gebruikssituatie worden ze door onze grondstoffen fabriek gehaald en zullen we het circulair business model van De Meeuw stapsgewijs volgen. Direct her inzetten van bestaand materiaal is hierin de voornaamste. Wanneer dit niet kan zullen we beoordelen of we de materialen via een tweedehands bouwmaterialen kanaal kunnen inzetten. Wanneer dat niet lukt worden de grondstoffen terug geleverd aan onze toeleveranciers.

In geval van EcoProfiles, onderdeel van CF kunststofprofielen, leveren we de profielen dus terug en deze worden opnieuw opgenomen in het productieproces. De hernieuwde geproduceerde profielen worden weer aangekocht door De Meeuw en zo sluiten we de circulaire kringloop.

Ga naar referenties